.

Човешката библиотека

Човешката библиотека
Рейтинг:
0.00/10 от 0 глас(а)

Името "Човешката библиотека" приютява поне две различни неща: библиотечната поредица, чието начало бе сложено с издаването на “Последният еднорог” през декември 2006-а; и фондацията – официално лице на човеците, съюзили сили в издаването на тази поредица и алманаха за съзидателна фантастична литература “Фантаstika”.

Основен отличителен белег на Човешката библиотека е начинът й на разпространение – основно от ръка на ръка, човек на човек. Личната връзка помежду ни – четящи, пишещи, превеждащи, издаващи – е жизненоважна. На помощ отново ми идва предговорът на “Еднорога”: “Дали поредицата ще се сбъдне, зависи само от читателския отклик – колко читатели ще поискат още такива текстове. Тук разчитаме и на твоята помощ: ако еднорогата грабне сърцето ти, отведи я нататък, при своите близки хора, на които вярваш, че също ще донесе радост; и не бъди стеснителен, дай знак, че не сме сами.”

Ако книгите от Човешката останат само буквички върху бели листи, те няма да са изпълнили основната си мисия – да ни свързват, човеци с човеци; да помогнат на всеки от нас да открие не само нови неща у себе си, а и нови приятели, съидейници, съратници. Вярваме, че книгите, които ни докосват най-много, изразяват нещо от най-дълбоката ни същност – което ще рече, че ако аз и ти (и ти, и ти) сме се влюбили в една книга, неминуемо ще открием и други допирни точки освен нея. Затова мечтаем тези книги да станат мостове, тухлички в изграждането на общи домове.

Заглавия, предлагани от Човешката библиотека

Условия за доставка

Не са въведени условия за доставка!

Отстъпки на книготърговеца

Няма отстъпки за този търговец!

Няма избрани книги на този книготърговец!
Няма въведени коментари!
amg-desen