.

Внимание! Деца пред екрана

от 

AMG Publishing

Внимание! Деца пред екрана
Рейтинг:
0.00/10 от 0 глас(а)
Автор(и): Тереза Ориндж , Луиз О’Флин
Издателство: AMG Publishing
Година на издаване: 2010
ISBN: 978-954-9696-23-3
Брой страници: 204
Формат: 13 х 20
Поредица:
Език: български
Тип корица: мека - корична цена: 12.00лв.
Тип литература: Приложна психология
12.00 9.60лв. - мека корица Добави в кошницата

Как да контролираме времето, което децата ни прекарват пред телевизора и компютъра, е въпрос, превърнал се в голямо предизвикателство за родителите днес. Последните изследвания сочат, че децата на възраст между 11 и 15 години стоят средно по 7 часа на ден пред компютъра.


В желанието си да помогнат на родителите да се справят с този проблем авторките на тази книга са обхванали всички аспекти на т.нар. „вредно медийно влияние“. Тъй като и двете са медийни специалисти, те са запознати с триковете на професията и дават на родителите ценни практически съвети как да избегнат физическите и психологическите вреди от дългите часове, прекарани в гледане на телевизия, чатене, сърфиране в интернет и работа с компютър. Te ги предупреждават и за опасностите, които крие неподходящото медийно съдържание. От книгата загрижените майки и бащи ще научат:


• какви рискове за детето крие прекаленото заседяване пред телевизора и компютъра – физически, психологически, поведенчески, емоционални;
• кои са допустимите граници на медийно потребление;
• как да накарат детето да спазва установения режим;
• как да разберат, че една игра или телевизионна програма е неподходяща за него;
• как да защитят детето си в интернет;
• кои занимания са алтернатива на телевизионните и компютърните игри.


През 2005 г. „Обзървър“ характеризира авторките на книгата като „две майки с мисията да спясят децата от телевизията“. С книгата си “Внимание! Деца пред екрана” те предизвикаха обществен  дебат във Великобритания. Двете авторки работят съвместно с учители и училищни съветници върху различни публикации в медиите, с които целят да бъдат от полза на родителите. Тереза Ориндж е психолог, работи в сферата на маркетинга и изследва поведенческите и емоционалните реакции на децата към търговските марки и рекламите. Луиз О’Флин е медиен консултант с 25-годишен опит в медиите и автор на свободна практика. И двете са майки с деца на възраст между 7 и 17 години.

Няма въведени коментари!
amg-desen