.

Магнетизъм

от 

Мириам

Магнетизъм
Рейтинг:
0.00/10 от 0 глас(а)
Автор(и): Жан-Клод Секонде
Издателство: Мириам
Година на издаване: 2008
ISBN: 978-954-787-062-8
Брой страници: 152
Формат: 130x200
Поредица: "Енциклопедия на окултните науки"
Език: български
Тип корица: мека - корична цена: 9.90лв.
Тип литература: Езотерика, духовни учения, религии, тайни и загадки
9.90 8.91лв. - мека корица Добави в кошницата

Един „магнитен флуид“ тече във всеки от нас. Как да бъде използвана тази енергия, позната още от времената на древните египтяни?
Как да я усвоим, развием и  усъвършенстваме?
Как да я приложим за лечение?

Магнетизиращи паси, целебно дишане, методи за визуализация и релаксиране, но също така кратка история на магнетизма,
юридически аспекти на практикуването му и съвременните магнетизатори:
книгата на Жан-Клод Секонде разглежда тези въпроси и ви представя всичко,
което би трябвало
да знаете за магнетизма.От хилядолетия насам по целия свят мъже и жени успяват да изцелят болни, само като положат върху тях ръце. Разбира се, ние не отричаме ползата от официалната медицина – това би било абсурдно. Пеницилинът, антибиотиците и кортизонът (споменаваме само най-популярните медикаменти) спасяват всеки ден хиляди болни. Да не забравяме, обаче, че същата тази медицина често не успява да се справи с безсънието и ставните болки, дължащи се на възрастта на човека, както и с леките изгаряния.


Във Франция има много лечители, предимно жени, които изтеглят огъня, „заклинат“ ухапванията от насекоми или наместват глезените на конете… и на техните ездачи. У някои тази способност е вродена и се разкрива по естествен път. Други установяват наличието ù благодарение на опитен наставник, който прозира заложбите им и ги подтиква да станат лечители.


Тази книга си поставя за цел да въведе читателя в основните принципи на целебния магнетизъм. След като постигнат видими резултати, най-надарените ще поискат да задълбочат знанията и уменията си. Останалите може би ще се научат да облекчават страданията на близките си поне временно, докато пристигне лекарят – кой знае, някой път той може да установи, че пациентът му вече е оздравял.

Множество лекари се отнасят с разбиране към тази практика. Някои от тях признават действителността. Техните резерви са по-скоро по отношение на липсата на достатъчна медицинска подготовка и познания у „емпи-риците“, отколкото към ефикасността на техните практически действия.

Що се отнася до мен, висшето си образование по пара-медицина получих в Англия, където ми бяха издадени свидетелства и дипломи по физиотерапия и остеопатия. Моята подготовка като хайлпратикер (практик по естествена терапия) в Германия беше увенчана с издаването на официална диплома от Министерството на здравеопазването. Девет години изучаване на анатомия, патология и клинични симптоми ми дадоха широки познания също така в областта на болестите изобщо. Научих се да определям допустимите граници, присъщи на официалната и алтернативна медицински практики. Това произведение представлява същевременно синтез на тридесетгодишната ми практика и на личните ми наблюдения, както и сравнение между тези две „течения“.

Слушателите на моите лекции и моите ученици също помогнаха индиректно за подготовката на тази книга: провокативните въпроси, които те често ми поставяха, ми дадоха материал за разсъждение. Колкото до моите пациенти, те ме задължават ежедневно да се запитвам за ползата от практическата ми дейност; те ми представят своите страдания както един затворник своите белезници, очаквайки от мен да намеря ключа, който да ги отър­ве от страданието, от болестта, от проклятието. Три нещастия, които имат един и същи корен: злото.

Посвещавам тази книга на тези, чието тяло страда. Бих им пожелал да срещнат двама събеседници – своя лекуващ лекар и своя традиционен лечител – които те заслужават.
Поемам също отговорността да предложа тук някои указания за лечение чрез полагане на ръце. Направих го, за да помогна на всеки, който – от медицинския надзорен персонал до сестрите – не знае какво да направи, за да облекчи страданията и болките.

Тези старовремски жестове са без „противопоказания“. Добра ръка за всеки!Жан-Клод Секонде

Няма въведени коментари!
amg-desen