.

Въведение във франкмасонството: Книга на Чирака

от 

Мириам

Въведение във франкмасонството: Книга на Чирака
Рейтинг:
0.00/10 от 0 глас(а)
Автор(и): Албърт Пайк , Карл Клауди
Издателство: Мириам
Година на издаване: 2011
ISBN: 978-954-787-067-3
Брой страници: 168
Формат: 132x210
Поредица: "ARS QUATUOR CORONATORUM"
Език: български
Тип корица: твърда - корична цена: 17.90лв.
Тип литература: История
17.90 16.11лв. - твърда корица Добави в кошницата

Идеята на настоящата книга, първата от библиотечна поредица Аrs Quatuor Coronatorum, е да предостави достатъчно ясна и точна информация за историята, законодателството, символите, традициите и ландмарките на франкмасонството. Тя е посветена на първата от трите основни степени на Синьото масонство. Съставена е от кратката, но впечатляваща Книга на Чирака на видния американски изследовател на масонството Карл Клауди и първа глава Чирак от Морал & Догма на Стария и Приет Шотландски Ритуал на Свободното Зидарство, фундаменталното философско изследване на Албърт Пайк. Допълнена е с множество ценни илюстрации, умело поясняващи разглежданите теми. 


     Днес първоначалното послание на древното Братство на Свободните зидари е толкова силно, колкото е било винаги. И днес франкмасонството привлича хората така, както и в миналото. Тази книга отговаря на множеството въпроси, които вълнуват всеки, който се интересува от масонството, представяйки същността на масонската философия и учение по начин, колкото достъпен и заинтригуващ, толкова информативен и достоверен.
      Поредицата Аrs Quatuor Coronatorum е предназначена да представи на българския читател, както преводи на произведенията на най-известните в света автори на масонска литература, така и съставителски проекти.

КОЛЕКЦИЯ
ARS QUATUOR CORONATORUM

Ars Quatuor Coronatorum (Изкуството на Четиримата Короновани) – така се нарича последната част от древния Манускрипт Региус. През 1884 г. няколко английски ерудити, историци, литератори, антиквари, членове на масонското Братство, създават Ложата „Quatuor Coronati“ (Ложата на Четиримата короновани), която си поставя за цел да представи пред целия свят основите на масонско учение и философия чрез публикуването на поредицата Аrs Quatuor Coronatorum – редки и ценни трудове за франкмасонството. Тази благородна инициатива продължава съществуването си и в наши дни.
Далеч от идеята да се възприемаме като достойни и равнопоставени на учени и автори като Чарлз У. Хекеторн, един от създателите на Аrs Quatuor Coronatorum, но отчитайки факта колко малко от тези произведения са преведени на български език, ние дръзнахме да създадем поредица от най-известните книги в света, посветени на изследването на масонството. И за да бъдем близо до извора на знанията, я нарекохме по същия начин. Нашата колекция е предназначена да представи на всеки, който се интересува от древното масонско учение, както преводи на произведенията на най-известните в света автори на масонска литература, така и съставителски проекти.

Няма въведени коментари!
amg-desen